سجـــده

اهلا بك ايها العضو الجديد كلنا قلب واحد نرحب بك ادا لم يعجبك شىء فى المنتدى التوجه الى القمرالعام وانشاء موضوع واكتب مالا يعجبك فى المنتدى وانا وفرقه العمل سنوفرها لكم فى اسرع وقت

قموره

سجـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــده

المواضيع الأخيرة

» صلاه التسابيح وهل هى جائزه ام لا
الأربعاء يوليو 21, 2010 3:01 am من طرف حبيبه الرحمن

» فضائل ليله النصف من شعبان
الأربعاء يوليو 21, 2010 1:48 am من طرف حبيبه الرحمن

» تعليم الحب من الرسول صلى الله عليه وسلم
السبت يوليو 17, 2010 2:33 am من طرف حبيبه الرحمن

» من أذل عنده عبداّ مؤمن فلم ينصره وهو يقدر أذله الله يوم القيامه
السبت يوليو 17, 2010 2:10 am من طرف نور

» هبي يارياح الإيمان(نسمات إيمانيه) أهديها لكمـ..الجزء الثاني
السبت يوليو 17, 2010 2:09 am من طرف نور

» الصبر على المرض
السبت يوليو 17, 2010 2:07 am من طرف نور

» شروط العمل الصالح
السبت يوليو 17, 2010 2:06 am من طرف نور

» طريقه جميلة للتصدق يوميا!
السبت يوليو 17, 2010 2:05 am من طرف نور

» القوانين
السبت يوليو 17, 2010 2:05 am من طرف نور

التبادل الاعلاني


    طريقه عمل البمبار

    شاطر
    avatar
    حبيبه الرحمن

    عدد المساهمات : 183
    السٌّمعَة : 3
    تاريخ التسجيل : 26/07/2009

    طريقه عمل البمبار

    مُساهمة  حبيبه الرحمن في الأربعاء أغسطس 26, 2009 10:33 am

    بعد الغسيل والكحت والنقع فى الملح والخل



    الحشوه تختلف من شخص لاخر انا احب لما تكون الممبار ضانى ان يدخل فى الحشو لحمه مفرووووومه وقليل من الطماطم المقطعه مكعبات
    انما فى الممبار البقرى
    خليط من الطماطم المسبكه او صلصه
    بصل مقطع
    شبت+بقدونس+كسبره+فلفل اخضر
    ارز مصرى غير منقوع
    طماطم مقطعه مكعبات صغيره
    زيت
    شطه+ملح+فلفل+اى توافل تفضليها على خلطه المحشى


    (((كيلو نصف ممبار معها حوالى 3 كيلو ارز))


    وطريقه اخرى

    نفرى بصله ونضع عليها ملح وفلفل اسمر انحضر الارز ويدعك جيدا بالسمن البلدىونكثر الفلفل الاسمر شويه ونضع الملح المناسب
    ثم نشوحها قليلا على النار


    نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناااسب
    انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطرااااف





    نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع
    نطلع الممبار من الحله ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماااااااااااء
    مهمه الخطوه دى علشان التحمير







    نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوااااااااانب حتى يكتسب اللون الذهبى
    ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزااائد
    وده شكله النهائى





    وبالف هنا وشفا


    امتنانى

    حبيبه الرحمن

      الوقت/التاريخ الآن هو الجمعة أكتوبر 19, 2018 3:10 am